
Mасаллиқлар (4 кишилик таом учун):
* 500 гр товуқ
* 300 - 500 гр қўзиқорин
* 1 дона пиёз
* 100 - 200 мл товуқ шўрваси
* 200 мл қаймоқ
* пишлоқ
* туз, мурч, зираворлар
Taёрланиши:
1. Товуқ қайнатиб олинади (шўрваси кейин керак бўлади).
2. Пиёз ва қўзиқорин сомонча қилиб тўғраб олинади.
3. Пиёзни ёғда енгил қовуриб олинади. Устига қўзиқорин солиб уни ҳам енгил қовурилади.
4. Товуқни сомонча шаклида тўғраб пиёз ва қўзиқоринга қўшиб аралаштирилади.
5. 2 - 3 дақиқадан сўнг товуқ шўрваси ва қаймоқ қўшилади ва аралаширилади.
6. 5 дақиқадан кейин олов ўчирилади.
7. Таёр бўлган аралашмани маҳсус идишга солиб, устига пишлоқ сепиб духовкага қўйилади..
8. Аралашма духовкада пишлоқ эригунча ёки тепаси енгил қизаргунча туради.
Таом тайёр!
Қўшимча:
* Жюльенга одатда маҳсус идиш (рус тилида "кокотница" деб аталади)
ишлатилинади. Кокотницалар бўлмаса бир кишилик идишларда ("горшочек"
ёки каттароқ чашкаларда) пиширса ҳам бўлади. Бир кишилик идишлар
топилмаса духовкада пиширишга мосланган битта катта идишда пиширса ҳам
бўлади.
* Иложи борича камроқ ёғ ишлатишга харакат қилинг. Товуқ
шўрвасини ёғсиз қилиб (бонкага солсангиз ёғи тепага чиқиб қолади),
пиёзни жуда кам ёғда қовуриб, қаймоқ ва пишлоқни ҳам ёғсизроғини
ишлатган яхши. Бўлмаса таом жуда ёғлик ва оғир чиқади. Ёғи кам қилиб
пиширилган жюльен жуда майин ва нафис чиқади.
* Хохлаган қўзиқоринни ишлатишингиз мумкин (ҳоми, консервалангани, қуритилгани).
* Пишлоқ ҳам табга кўра (100, 200 ёки 300 гр) солинади. Ҳохласангиз овқатни ичига хам солсангиз бўлади.
Ёқимли иштаҳа!

Filmlar, Kliplar va boshqa Fayllarni Ko'chirib/Download qilib olmoqchi bo'lsangiz: Internet Download Manager ni sizga Tavsiya etamiz!
Serverdagi Nosozliklar Tufayli Ayrim Kinolar Faqat (Mozilla Firefox) Brauzerida Ko'rsatayabdi.
Agar Sizda Mozilla Firefox Brauzeri Bo'lmasa Uni O'rnatib Oling.Agar Mozilla Firefoxda ham Kinolar Ko'rsatmasa Adobe Flash Playerni O'rnating.Marhamat Pastdagi Rasmlarga Bosgan Holda Ushbu Programmalarni O'rnating.