Меню сайта
© Главная страница
© Ислам
© Форум
© Онлайн Радио
© Стол заказов  
© ЧАТ
© Фотоальбомы
© Стихи
© Мультфильмы
© Онлайн Игра
© Видеолар
© Tv & Radiyo
© Mp3-Скачать


Категории фильмов и Новости
Ошпазлик / Oshpazlik sirlari
Телепередачи / TV Ko'rsatuv
Индийские фильмы / Hindcha
Узбек фильмы / O'zbek Kino
Приключения / Sarguzashli
Киргиз фильмы/Kirgiz Kino
Документальные / Hujjatli
Туркча фильмы/Turk Kino
Тожик фильмы/Tojik Kino
Уз Клипы / O'zbek Kliplar
Корейс Кино/Kores Kino
Трейлер / Filmga Treyler
Мультфильм / Multiklar
Концерты / Konsertlar
Шоу / Shou Dasturlari
Фантастика / Mo'jizali
Военный/Harbiy Kino
O'zbek tilidagi Kinolar
Новости / Yangiliklar
Детский/Семейный
Триллер / Hayajonli
Ужасы / Qo'rqinchli
Приколы / Prikollar
Сериалы / Seriallar
Боевик / Jangari
Комедия / Kulgili
Ислам / Islomiy
Драма / Drama
Спорт / Sport
Исторические
Криминал
Мистика
Разное / Har hil
Узбек кино 2016

Реклама


Tv-Radiolar


Миничат

Фотогалерея

Главная » 2013 » Март » 13 » Şekerpare-Shakarpora shirinligi
14:26

Şekerpare-Shakarpora shirinligi

Şekerpare-Shakarpora shirinligi



Shakarpora shirinligi haqida yozishdan oldin turk shirinliklar haqida qisqa ma’lumot berib o’tmoqchiman. Turk oshxonasida shirinliklar uchun juda muhim ahamiyat berilib, kelib chiqish tarihi Usmonli podishohliginin qurilish davriga qadar taqaladi. Odatda ovqatdan so’ng suv, choy yoki kahva bilan tortiladi. Turk shirinliklari ishlatilish mahsulotlariga qarab hamirdan, sutdan, meyvalardan va meyva suvlaridan tayyorlanadigan shirinliklarga bo’linadi. Hamirdan qilinadigan shirinliklar odatda shakar sharbati bilan to’ydiriladi, shu sababli o’ta shirin shirinliklar hisoblanadi. Sutdan tayyorlanadigan shirinliklarga esa nisbatan kam shakar solingani uchun yengil shirinliklar hisoblanadi. Meyvadan tayyorlanadigan shirinliklar yengil tuyulsa ham shakar sharbati bilan to’ydirilgani bois parhez qilayotganlar diqqat bilan yeyishlari kerak.

Shakarpora shirinligi ham hamirdan tayyorlanib, shakar sharbati bilan to’ydiriladi. Ismi jismiga mos Shakarpora shirinligi juda shirin, hamiri og’izda eriydigan, ustidaki funduk yong’og’i esa o’zgacha ta’m beruvchi shirinlik hisoblanadi. Agar funduk yong’og’i topa olmasangiz oddiy yong’oq, maydalangan yoki butun handon pista bilan ham bezatishingiz mumkin.

Kerakli masalliqlar:

Hamir:

  • 250 gr margarin, hona issiqligida
  • 1 stakan shakar upasi
  • 4 osh qoshiq yorma (ruscha манная крупа)
  • 2 ta tuhum
  • 4 stakan un
  • 1 paket vanilin yoki vanil ekstrakti
  • 1 paket hamir oshiruvchi modda(ruscha разрыхлитель теста)

Shakar sharbati:

  • 3 stakan shakar
  • 4 stakan suv
  • Yarim limon suvi

Bezash uchun:

  • 50 gr funduk yong’og’i

  

Tayyorlanishi:

1. Margarin va shakar upasini mikserda aralashtiramiz. Shakar erigandan so’ng tuhum solib aralashtiramiz. 1 paket vanilin yoki vanil ekstrakti va yormani solib qoshiqda aralashtiramiz.

2. Alohida idishda un va hamir oshiruvchi moddani yahshilab aralashtiramiz va yuqoridaki aralashmaga kam-kamdan solib aralashtiramiz. Yumshoq, qo’lga yopishmaydigan hamir hosil bo’ladi.

3. Hamirdan yong’oqdan kattaroq zuvalalar uzib rasmda ko’rsatilgani kabi shakllar berib duxovka idishiga terib chiqamiz. Terayotganda hamir oralarida 1 sm joy qoldiring, chunki pishish mobaynida ishishi va ozgina yoyilishi mumkin.

4. Oldindan isitilgan duxovkada 160 darajada 25 minut davomida pishiring. Aytib o’tish kerakki hammani duhovkasi harhil bo’lishi mumkin shuning uchun ora orada duhovkangizni tekshirib turing, agar vaqt kamlik qilsa shakarporalar och jigarrang tusga kirguncha pishiring.

5. Shakarporalar pishguncha sharbat tayyorlaymiz. Qozonga suv va shakar solib 5 minut qaynatamiz, qaynab chiqgach yarim limon suvini siqib yana 1 minut qaynatamiz. Gazdan olib sovushini kutamiz.

6. Shakarporalar pishib chiqqanda 3 minut sovushini kutib ustidan asta sekinlik bilan iligan sharbatni quyamiz. Shunga ahamiyat berishingiz kerakki shakarporalar hali ham issiq lekin sharbat iliq bo’lishi kerak, aks holda kerakli natijaga erisholmasligingiz mumkin. Shirinligimiz sharbatga yaxshi to’yishi uchun 3-4 soat tindirib qo’yamiz.

Izoh: Uyda ikki kishi bo’lgani uchun yuqoridaki retsept yarim o’lcho’vga ko’ra tayyorlandi.





Kino ko'rsatmayabdimi?U holda Shu Yerga bosing va ishlamayotgan kinoning to'liq nomini yozib qoldiring.

Filmlar, Kliplar va boshqa Fayllarni Ko'chirib/Download qilib olmoqchi bo'lsangiz: Internet Download Manager ni sizga Tavsiya etamiz!

Diqqat !

Serverdagi Nosozliklar Tufayli Ayrim Kinolar Faqat (Mozilla Firefox) Brauzerida Ko'rsatayabdi.
Agar Sizda Mozilla Firefox Brauzeri Bo'lmasa Uni O'rnatib Oling.Agar Mozilla Firefoxda ham Kinolar Ko'rsatmasa Adobe Flash Playerni O'rnating.Marhamat Pastdagi Rasmlarga Bosgan Holda Ushbu Programmalarni O'rnating.

Категория: Ошпазлик / Oshpazlik sirlari | Просмотров: 1712 | Добавил: dikaya | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход/Выход


Поиск по сайту

Календарь
«  Март 2013  »
Дш Сш Чш Пш Жм Шб Яш
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Янги Кинолар

Yangi Multfilmlar

Друзья сайта



Активный News Maker

uzgetcom[1434]


dikaya[564]

AdMiNka[370]

NuR[76]

UZREAL[50]

Гордость портала








uzgetcom

Пол: Еркак
Новостей : 1434
Бош Админ










bomayabtiyu

Пол: Айол
Новостей : 625
Фойдаланувчи










dikaya

Пол: Айол
Новостей : 564
Фойдаланувчи










AdMiNka

Пол: Айол
Новостей : 370
Фойдаланувчи



Статистика

Барча Сайтдегилар: 2
Мехмонлар: 2
А'золар: 0





© UzCinemaX.CoM 2012-2013 |  |
Administraciya Portalda joylanayotgan ma'lumot va fayllar uchun hech qanday javobgarlikni o'z bo'yniga olmaydi!

Владельцы и создатели данного сайта не несут ответственность за использование ссылок и информации, представленных на этом сайте. На данном сайте представлены исключительно ссылки на другие ресурсы. Данный проект является некоммерческим, поэтому авторы не несут никакой материальной ответственности. Вся информация и ссылки представлены исключительно в ознакомительных целях и предназначены только для просмотра. Обращение к пользователям