Меню сайта
© Главная страница
© Ислам
© Форум
© Онлайн Радио
© Стол заказов  
© ЧАТ
© Фотоальбомы
© Стихи
© Мультфильмы
© Онлайн Игра
© Видеолар
© Tv & Radiyo
© Mp3-Скачать


Категории фильмов и Новости
Ошпазлик / Oshpazlik sirlari
Телепередачи / TV Ko'rsatuv
Индийские фильмы / Hindcha
Узбек фильмы / O'zbek Kino
Приключения / Sarguzashli
Киргиз фильмы/Kirgiz Kino
Документальные / Hujjatli
Туркча фильмы/Turk Kino
Тожик фильмы/Tojik Kino
Уз Клипы / O'zbek Kliplar
Корейс Кино/Kores Kino
Трейлер / Filmga Treyler
Мультфильм / Multiklar
Концерты / Konsertlar
Шоу / Shou Dasturlari
Фантастика / Mo'jizali
Военный/Harbiy Kino
O'zbek tilidagi Kinolar
Новости / Yangiliklar
Детский/Семейный
Триллер / Hayajonli
Ужасы / Qo'rqinchli
Приколы / Prikollar
Сериалы / Seriallar
Боевик / Jangari
Комедия / Kulgili
Ислам / Islomiy
Драма / Drama
Спорт / Sport
Исторические
Криминал
Мистика
Разное / Har hil
Узбек кино 2016

Реклама


Tv-Radiolar


Миничат

Фотогалерея

Главная » 2013 » Март » 13 » Карниярик /Karnıyarık
14:29

Карниярик /Karnıyarık

Карниярик /Karnıyarık



Karnıyarık so’zini o’zbekchaga tarjima qilganda qorniyoriq degan qiziq so’z hosil bo’ladi. Bunday nomlanishiga sabab baqlajonlar pishib chiqqandan keyin qorni yorilib ichiga qiyma solinadi. Odatda 2 hil usulda pishiriladi: qozonda yoki duhovkada, menga ko’proq duhovkada pishgani yoqqani uchun bu usul bilan tayyorlangan retseptni yozmoqchiman.

Kerakli masalliqlar:
(4 kishi uchun)

  • 4 ta baqlajon
  • 1 ta yirik piyoz
  • 250 gr qiyma
  • 1 stakan yog’ (kungaboqar yog’i) (baqlajonlarni qovurish uchun)
  • 2-3 qoshiq zaytun yog’i yoki kungaboqar yog’i (qiyma qovurish uchun)
  • 3 ta pomidor
  • 2 ta uzun perez
  • Yarim bog’ petrushka
  • 1 qoshiq tomat
  • 1 choy qoshiq tuz
  • Yarim choy qoshiq yanchilgan qora murch.

Tayyorlanishi:

1. Baqlajonlarni uzunasiga zebra shaklda po’chog’ini artib olamiz. Baqlajonlarning tahir ta’mi yo’qolishi uchun 1 qoshiq tuz solingan suvga solib yarim soat kutamiz.Baqlajonlarni suvdan chiqarib qog’oz sochiq bilan qurutib olamiz.

2. Chuqurroq tova olib 1 stakan yog’ni qizdiramiz. Qurutilgan baqlajonlarni asta sekin yoqqa solamiz. O’rta olovda har tomonini o’girib usti qizarguncha qovurib olamiz. Qog’oz sochiq solingan alohida idishga baqlajonlarni terib chiqamiz, shunda qog’oz sochiq ortiqcha yog’larni shimib oladi. Baqlajonlarni qog’ozdan ajratib duhovka podnosi yoki yuqori darajaga chidamli idishga terib chiqamiz.

3. Alohida bir tovada 2 qoshiq yog’ni qizdirib mayda tog’ralgan piyozni qovuramiz, qizarishi shart emas, ketidan qiyma, mayda tog’ralgan perez, yarim qoshiq tomat solib qiyma suvi chiqquncha qovuramiz. 2 ta pomidor po’chog’ini artib, mayda kubik shaklda to’g’raymiz yoki qirg’ichdan chiqaramiz. Pomidorlarni po’chog’ini onson artish uchun, ustidan qaynagan suv solib yarim minutda chiqaramiz, shunda po’chog’i onson shilinadi.

Tayyor pomidorni qiymaga qo’shib qovuramiz.Pomidor suvi sal qurigandan keyin qiymaga tuz, murch, mayda tog’ralgan petrushka qo’shib yahshilab aralashtirib tovani gazdan olamiz va sovushini kutamiz. Bu orada duhovkamiz isib turishi uchun yoqib qo’yamiz.

4. Baqlajonlarni po’chog’i artilgan joyidan qoshiq bilan yoramiz. Baqlajonlarni tagi teshilib qolmasligiga e’tibor bering. Sovugan qiymani olib qoshiq yordamida qorni yorilgan baqlajonlarni qiyma bilan to’ldirib chiqamiz. Baqlajonlarni ustini bezatish uchun 1 ta pomidorni doira yoki ikkiga bo’lib parrak qilib kesamiz. Uzun perezlarni ichini tozalab ikkiga bo’lib uzunasiga kesib chiqamiz. Tayyor parraklar bilan baqlajonlarni bezatamiz.

5. 1 stakan qaynagan suvga yarim qoshiq tomat solib yahshilab aralashtiramiz. Bu aralashmani baqlajonlarni tagiga to’kamiz. Pishish jarayonida, ham baqlajon yahshilab pishishi uchun, ham tagi kuyib ketmasligi uchun.

6. Duhovkani 160-180 darajaga keltirib, o’rta qismida baqlajonlarni 20 minut davomida yoki baqlajonlarni ustidagi pomidorlar qizarguncha pishirib olamiz.

Bu taom dimlangan guruch bilan issiq holda tortiladi.
Yoqimli ishtaha.





Kino ko'rsatmayabdimi?U holda Shu Yerga bosing va ishlamayotgan kinoning to'liq nomini yozib qoldiring.

Filmlar, Kliplar va boshqa Fayllarni Ko'chirib/Download qilib olmoqchi bo'lsangiz: Internet Download Manager ni sizga Tavsiya etamiz!

Diqqat !

Serverdagi Nosozliklar Tufayli Ayrim Kinolar Faqat (Mozilla Firefox) Brauzerida Ko'rsatayabdi.
Agar Sizda Mozilla Firefox Brauzeri Bo'lmasa Uni O'rnatib Oling.Agar Mozilla Firefoxda ham Kinolar Ko'rsatmasa Adobe Flash Playerni O'rnating.Marhamat Pastdagi Rasmlarga Bosgan Holda Ushbu Programmalarni O'rnating.

Категория: Ошпазлик / Oshpazlik sirlari | Просмотров: 913 | Добавил: dikaya | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход/Выход


Поиск по сайту

Календарь
«  Март 2013  »
Дш Сш Чш Пш Жм Шб Яш
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Янги Кинолар

Yangi Multfilmlar

Друзья сайта



Активный News Maker

uzgetcom[1434]


dikaya[564]

AdMiNka[370]

NuR[76]

UZREAL[50]

Гордость портала








uzgetcom

Пол: Еркак
Новостей : 1434
Бош Админ










bomayabtiyu

Пол: Айол
Новостей : 625
Фойдаланувчи










dikaya

Пол: Айол
Новостей : 564
Фойдаланувчи










AdMiNka

Пол: Айол
Новостей : 370
Фойдаланувчи



Статистика

Барча Сайтдегилар: 1
Мехмонлар: 1
А'золар: 0





© UzCinemaX.CoM 2012-2013 |  |
Administraciya Portalda joylanayotgan ma'lumot va fayllar uchun hech qanday javobgarlikni o'z bo'yniga olmaydi!

Владельцы и создатели данного сайта не несут ответственность за использование ссылок и информации, представленных на этом сайте. На данном сайте представлены исключительно ссылки на другие ресурсы. Данный проект является некоммерческим, поэтому авторы не несут никакой материальной ответственности. Вся информация и ссылки представлены исключительно в ознакомительных целях и предназначены только для просмотра. Обращение к пользователям